MORGON - Domaine Foillard
De beste wijngaarden van Morgon liggen op de Côte de Py. De grond van deze
wijnheuvel noemt men 'sol pourri', rotte grond, het is sterk aan erosie
onderhevige korrelige leisteen.
Jean Foillard maakt een bijzondere Morgon, hij laat zijn druiven minimaal 22
dagen gisten bij een zeer lage temperatuur, vanaf 4 - 10°C. Daarna rijpt de wijn
op ouder houten fust en wordt gebotteld zonder te filteren. Het zwavelgebruik is
extreem laag. De wijnen ouderen heel goed, 10 tot 15 jaar.
stijl - zeer verfijnd, aards, niet alleen een buitengewone textuur, ook de
eigen puurheid van het fruit is niet te vergelijken met de meeste Cru's in de
Beaujolais, daarbij een niet te vergeten afdronk.
wijn & gerecht - gebraden haantjes, kalfsrug, kalfslever, zwezerik met
paddestoelen, ossentong, lamstongetjes, biefstuk tartare, chapon. serveren -
15°C.
|