PROVENCE - Domaine de Curebéasse à Fréjus
wijngaard - 18 ha.op vulkanisch gesteente met wijngaarden met het zicht op de
azuur-blauwe Méditerranée.
Provence Blanc de Blancs - rolle druiven.
Angelico rosé - thibourin
druiven met grenache en mourvèdre.
Roséwijn heeft een uitstekend imago en een verdiende plaats in de eetcultuur
van Frankrijk, Spanje of Italië.
Ze kunnen verrassend goed gerechten
begeleiden waar witte of rode wijnen het pittig moeilijk mee kunnen hebben, denk
maar aan gerechten met rijkelijk olijven, knoflook, en kruiden als basilicum.
Ook bij schaaldieren of Middellandse Zeevis blijven de combinaties met rosé
verrassend soepel en verkwikt de rosé met speels gemak. Het is kortom een
genoeglijke sensatie van onbezorgd samengaan, een frivool plezier.
Jean Paquette.
Deze rustige man is een cultuurminnaar
met een ietwat verzonken intellectuele inslag, hij heeft een duidelijke voorkeur
voor het originele type rosé op z'n provencaals. Dit uitgangspunt heeft hij
doorgegeven aan zijn zoon Jerome die inmiddels de fakkel heeft
overgenomen.
Jerome Paquette is als oenoloog de afgelopen 20 jaar
werkzaam geweest bij een groot aantal domaines in de
Provence.
Hij maakt verfijnde, elegante wijnen waarin het kruidig
provencaalse heel subtiel tot uiting komt. Daarbij is zijn rosé niet zwaar in
alcohol en dus optimaal verteerbaar.
wijn & gerecht - heerlijk aperitief & Dinerwijn. tapas,
zomersalades, mul met pistousaus, crudité, aioli, schaaldieren, vis als rode
poon, bouillabaisse, koude ratatouille, zwezerik, kipgerechten, kalfsvlees,
provencaalse groenteschotels.
serveren 10°C |