Schoonloërstraat 32
9444 TH Grolloo
Telefoon   06 5050 2132
E-mail info@wijnkoperijstreuer.nl

 

Onze wijnen

Hier vind je een groot deel van ons assortiment. Vanwege het lage volume van veel van de wijnen kan de beschikbaarheid wisselen en kunnen we niet alles op de site plaatsen. Graag ontvangen we je bij ons in ons sfeervolle proeflokaal, zodat we je kunnen helpen aan de juiste wijnen bij jouw smaak, stijl en gerechten.


U bevindt zich hier: Onze wijnen » Provence » PROVENCE - Domaine de Curebéasse à Fréjus

PROVENCE - Domaine de Curebéasse à Fréjus





 

wijngaard - 18 ha.op vulkanisch gesteente met wijngaarden met het zicht op de azuur-blauwe Méditerranée.

Provence Blanc de Blancs - rolle druiven. 
Angelico rosé - thibourin druiven met grenache en mourvèdre.

Roséwijn heeft een uitstekend imago en een verdiende plaats in de eetcultuur van Frankrijk, Spanje of Italië.
Ze kunnen verrassend goed gerechten begeleiden waar witte of rode wijnen het pittig moeilijk mee kunnen hebben, denk maar aan gerechten met rijkelijk olijven, knoflook, en kruiden als basilicum.
Ook bij schaaldieren of Middellandse Zeevis blijven de combinaties met rosé verrassend soepel en verkwikt de rosé met speels gemak. Het is kortom een genoeglijke sensatie van onbezorgd samengaan, een frivool plezier.

Jean Paquette.
Deze rustige man is een cultuurminnaar met een ietwat verzonken intellectuele inslag, hij heeft een duidelijke voorkeur voor het originele type rosé op z'n provencaals. Dit uitgangspunt heeft hij doorgegeven aan zijn zoon Jerome die inmiddels de fakkel heeft overgenomen.
Jerome Paquette is als oenoloog de afgelopen 20 jaar werkzaam geweest bij een groot aantal domaines in de Provence.  
Hij maakt verfijnde, elegante wijnen waarin het kruidig provencaalse heel subtiel tot uiting komt. Daarbij is zijn rosé niet zwaar in alcohol en dus optimaal verteerbaar.

wijn & gerecht - heerlijk aperitief & Dinerwijn. tapas, zomersalades, mul met pistousaus, crudité, aioli, schaaldieren, vis als rode poon, bouillabaisse, koude ratatouille, zwezerik, kipgerechten, kalfsvlees, provencaalse groenteschotels.

serveren 10°C

ANGELICO Provence Rosé Rosé